woensdag, 24. oktober 2007 - 10:54

Verzet tegen gedwongen uitverhuizing in Rotterdam

Rotterdam

De PvdA–fractie in de deelraad van Delfshaven in Rotterdam steunt de bewoners van het Singelblok 1 (Essenburgsingel, Werkhoefstraat en Middenwerkhoefstraat) in hun verzet tegen de door het Woning Bedrijf Rotterdam (WBR) aangekondigde gedwongen uitverhuizing.

Singelblok 1 bestaat uit veelal goede woningen, met vele trouwe huurders. De mededeling van het WBR dat deze huurders moeten verhuizen en niet kunnen terugkeren omdat duur zal worden teruggebouwd, schiet de PvdA- Delfshaven in het verkeerde keelgat. Dan is ons antwoord op het WBR: “Zittende bewoners zullen niet wijken voor de rijken�

De PvdA is niet tegen het opknappen van woningen. Dat is naar onze mening zelfs een verantwoordelijkheid die het WBR eerder had mogen nemen. De PvdA is niet tegen het samenvoegen van woningen. De stad heeft immers meer grote woningen nodig, zodat ook gezinnen met kinderen in de stad kunnen blijven wonen. Maar altijd en alleen onder de voorwaarde dat er fatsoenlijk met zittende bewoners wordt omgegaan. Rita Brons, PvdA-deelraadslid in Delfshaven: "De PvdA Delfshaven vindt deze gedwongen uitverhuizing onnodig, onwenselijk en onfatsoenlijk."

Nu het gerucht de ronde doet dat mogelijk de deelgemeente besluit over de onttrekkingvergunning voor de plannen van het WBR, heeft de PvdA vragen gesteld aan het dagelijks bestuur van de deelgemeente Delfshaven. De PvdA vraagt het Dagelijks Bestuur onder meer om deze onttrekkingvergunning niet aan WBR te verlenen.

Eerder al heeft de stedelijke PvdA fractie haar ongenoegen geuit over het handelen van het WBR en vragen van dezelfde strekking gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.
De PvdA fractie Delfshaven trekt samen op met Marco Heijmen, PvdA gemeenteraadslid.
Provincie:
Tag(s):