woensdag, 3. oktober 2007 - 8:25

Verzot op Zutphen

Zutphen

Op maandag 22 oktober 2007 wordt in de Wijnhuistoren op de Groenmarkt te Zutphen het boek Verzot op Zutphen gepresenteerd. In Verzot op Zutphen geven bekende en minder bekende inwoners antwoord op de vraag waarom ze in Zutphen wonen.

Journalist Tim Pardijs tekende hun levensverhalen op en stelde de rol van Zutphen daarin centraal. Door de ogen van onder anderen Harm Edens, Marianne van der Sommen, Henk Kamp, Marlies Claasen en Adriaan van Oosten krijgen we een fris beeld van een eeuwenoude stad. Een stad die bruist van leven.

In de tientallen boeken die in de loop der jaren over Zutphen verschenen, staat vooral de rijke geschiedenis van de stad centraal. Maar waren het enkel die voorbije eeuwen die dichteres Ida Gerhardt inspireerden tot het schrijven van de beroemde woorden ‘Hoezeer heeft deze kleine stad allure’? Zutphen heeft een charme waarmee zij er telkens weer in slaagt nieuwe bewoners voor zich te winnen.

Maar de liefde voor de stad gaat dieper. Veel nieuwe Zutphenaren zeggen altijd in de Hanzestad te willen blijven. Hoe komt het dat zoveel mensen van verschillende pluimage Zutphen hun thuis noemen?

Verzot op Zutphen is een uitgave van Uitgeversmaatschappij Walburg Pers in samenwerking met de VVV Zutphen.

Tim Pardijs (1978) is journalist en eindredacteur bij Wegener huis-aan-huiskranten, onder andere uitgever van de Zutphense Koerier. Deze krant publiceerde de verhalen in dit boek in verkorte vorm.
Provincie:
Tag(s):