donderdag, 20. september 2007 - 10:52

Vet Cool Gezond alle basisscholen in De Wolden

Zuidwolde

In het kader van de uitvoering van de BOS Impuls worden door SportDrenthe in opdracht van de gemeente De Wolden de komende schooljaren diverse sportprojecten op alle basisscholen in de Wolden uitgevoerd. Dit schooljaar wordt gestart met de projecten Kies voor Hart en Sport en Vet, Cool, Gezond.

Op de scholen obs Reestzicht in Drogteropslagen en cbs De Wegwijzer in Alteveer start woensdag 3 oktober het project Vet Cool Gezond.

Wethouder Damming komt als kick-off appels uitdelen aan de leerlingen van cbs De Wegwijzer. Gastdocent, Leoni Pleiter (sportconsulent bij SportDrenthe), gaat met de beschikbare lespakketten van Vet Cool Gezond op de eerste tien basisscholen aan de slag. Deze scholen zijn obs Reestzicht, cbs De Wegwijzer, obs De Ekkelboom, obs De Lindert, obs De Bosrand, obs De Zwermkorf, cbs De Hoeksteen, obs De Vaarboom, obs Esdalschool en cbs De Zaaier.

Vet Cool Gezond is een voorlichtingsprogramma gericht op het tegengaan van overgewicht. In De Wolden is het gericht op de oudste kinderen in het basisonderwijs. Het project bestaat uit twee gastlessen die een week na elkaar plaatsvinden. Het doel is het bevorderen van een gezonde leefstijl onder de doelgroep. Aan de orde komen de ingrediënten voor een gezond voedingspatroon en de juiste gewoonten op het gebied van sport en bewegen. Kinderen met een risicovol, ongezond leefgedrag kunnen worden doorverwezen naar specialisten om vervolgens te gaan werken aan de verbeterivan hun leefgedrag.
Provincie:
Tag(s):