zaterdag, 16. juni 2007 - 22:34

Veteranendag op de basisschool

Donderdag wordt in Midden-Drenthe een Veteranendag georganiseerd en bij deze activiteit worden ook kinderen betrokken.Tijdens deze dag vertellen leerlingen uit het basisonderwijs, onder leiding van Henny Stoel, over ervaringen die ze tijdens de gastlessen van Felix Bakker en André Dekker hebben opgedaan.

Bosnië-veteraan André Dekker vertelt donderdag zijn persoonlijke ervaringen aan groep 8 van basisschool De Wegwijzer in Westerbork. Tweede Wereldoorlog-veteraan Felix Bakker is woensdag 27 juni aanstaande aanwezig op basisschool't Leerhoes in Zwiggelte om met de kinderen van groep 8 in gesprek te gaan.

André Dekker (1972) werd met Dutchbat III in het voorjaar van 1995 naar Srebrenica gezonden. Hij nam deel als hospik aan de Vredesmissie in VN-verband en maakte als zodanig op 11 juli 1995 de val van de enclave Srebrenica mee.

André Dekker levert, aansluitend op het bezoek aan De Wegwijzer en zijn betrokkenheid bij de Veteranendag in Midden-Drenthe, op 29 juni nog een bijzondere bijdrage. Die dag spreekt hij op de Nederlandse Veteranendag namens de jonge veteranen in de Ridderzaal.

Felix Bakker (1925) maakte tijdens de inval van de Japanners in 1942 deel uit van het Corps Mariniers. Na de capitulatie van het Koninklijk Nederlands Indisch Leger besloot hij zich ook over te geven. Hij raakte krijgsgevangene en werd in Siam (Thailand) aan de beruchte Birma-Siam Spoorlijn te werk gesteld. Felix Bakker sprak tijdens Veteranendag in 2006 namens de oude veteranen in de Ridderzaal.
Provincie:
Tag(s):