donderdag, 3. mei 2007 - 8:56

Vier aanhoudingen na brandstichting in trein

Delft

De spoorwegpolitie heeft woensdagavond laat in Delft vier jongeren aangehouden die er van verdacht worden eerder op de avond brand te hebben gesticht in een stoptrein. De stoptrein was op weg van Den Haag naar Dordrecht. Om 21.48 uur werd de brand op het station van Delft Zuid ontdekt. De trein werd hierop direct ontruimd, de passagiers konden de trein gewoon via het perron verlaten.

De brandweer kwam snel ter plaatse en gaf direct het sein middelbrand. Om de brand veilig te kunnen blussen haalde spoorbeheerder ProRail de stroom van de bovenleiding. De machinist is met ademhalingsmoeilijkheden overgebracht naar een ziekenhuis. Op aanwijzing van enkele getuigen kon de spoorwegpolitie later op de avond vier verdachten aanhouden op het station van Delft.

De brand verwoeste twee coupés van de trein. Een woordvoerder van de NS denkt dat de schade in de tonnen gaat lopen. De NS gaat de schade verhalen op de verdachten als blijkt dat zij de daders zijn.

Deze brand is al de tweede treinbrand in één week. Verleden week woensdagavond werd er ook al een trein in brand gestoken. Dit betrof toen een Intercitytrein van Eindhoven naar Den Haag die t.h.v. station Rotterdam in brand werd gestoken. Of deze twee zaken met elkaar verband houden kon een woordvoerder van de politie nog niet bevestigen.

Het treinverkeer tussen Delft en Schiedam heeft ongeveer twee uur stilgelegen maar kwam tegen middernacht weer op gang.
Provincie:
Tag(s):