woensdag, 11. juli 2007 - 22:30

Vier aanhoudingen na schietpartij

Tilburg

De Tilburgse politie heeft woensdagmiddag in het politiebureau aan de Ringbaan Zuid twee inwoners van Tilburg, leeftijd 19 en 28 jaar, een 27-jarige inwoner van Bochelt (B) en een 30-jarige inwoner van Wernhout aangehouden. Het viertal wordt verdacht van betrokkenheid bij een poging tot vrijheidsberoving van een nog onbekende man, vermoedelijk vanwege een zakelijk geschil.

Daarbij is meerdere keren geschoten door een nog onbekende vrouw, die bij de man hoorde. De 30-jarige inwoner van Wernhout raakte daarbij licht gewond aan zijn arm. De twee personen, waarvan de identiteit nog niet vaststaat, zijn weggevlucht in een grijze personenauto. De politie heeft nog geen volledig beeld van wat er zich op straat heeft afgespeeld en is een onderzoek gestart.

Rond 15:30 uur werd bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg gemeld dat er in de Van Heemskerckstraat meerdere keren was geschoten op een bestelauto. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse, maar trof op straat niets aan. Enige tijd later meldden de vier mannen zich aan het bureau van politie. De man uit Wernhout wenste aangifte te doen van het vuurwapen geweld. In de loop van de middag heeft de politie een aangifte van hem opgenomen. Naar aanleiding van de eerste onderzoeksresultaten is de politie overgegaan tot aanhouding van de vier mannen. De politie stelt een nader rechercheonderzoek in naar aanleiding van het incident en is op zoek naar het voortvluchtige tweetal. Technische rechercheurs van Midden en West Brabant voeren een sporenonderzoek uit.
Provincie:
Tag(s):