donderdag, 5. juli 2007 - 18:53

Vier arrestaties in groot onderzoek drugshandel

Kennemerland

De regionale recherche van de politieregio Kennemerland heeft afgelopen dinsdag vier mannen aangehouden die onder meer worden verdacht van betrokkenheid bij handel in verdovende middelen. De verdachten zijn woonachtig in Amsterdam en variëren in leeftijd van 20 tot 65 jaar.

Verder heeft de recherche bij huiszoekingen en zoekingen in andere panden, op 3 en 4 juli, op diverse plaatsen in de regio vijftien vuurwapens, tientallen mobiele telefoons, enkele computers, ongeveer 18 kilo cocaïne, ongeveer 1 miljoen euro aan contanten, verschillende motoren, personenauto's en vrachtauto's aangetroffen en in beslag genomen. De genoemde verdachten zijn aangehouden door een arrestatieteam en zullen a.s. vrijdag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Het rechercheteam is eind 2006 gestart met het onderzoek naar aanleiding van informatie dat een groep personen zich bezig hield met handel in verdovende middelen en het witwassen van drugsgelden.

De verdachten opereerden internationaal en gebruikten de regio Kennemerland als basis voor hun activiteiten. Er werden gehuurde loodsen gebruikt als opslag- c.q. verpakkingsplaats. Zes van de zoekingen hebben plaatsgevonden in diverse woningen en op een camping in Zandvoort.

Het politieonderzoek strekt zich uit tot criminele activiteiten van de verdachten gepleegd in het buitenland.
Dit is mede gebaseerd op het vermoeden dat de genoemde verdovende middelen niet alleen naar Nederland werden geïmporteerd, maar ook weer werden geëxporteerd. Hierbij wordt samengewerkt met de rechterlijke en justitiële autoriteiten in het buitenland. Het gaat hierbij tevens om het achterhalen van illegaal verkregen vermogen als gevolg van de criminele activiteiten.

Het afhandelen van het verdere onderzoek zal naar verwachting nog lange tijd duren. Het wordt niet uitgesloten dat nog meer verdachten zullen worden aangehouden. Verder verwacht de recherche nog meer goederen in beslag te kunnen nemen ter ontneming van het wederrechtelijk verkregen vermogen.
Provincie:
Tag(s):