dinsdag, 6. november 2007 - 0:22

Vier jongens opgepakt na overval

Harderwijk

De politie in Harderwijk heeft vier jongens van 15, 16 en 17 jaar aangehouden nadat ze vrijdagavond 2 november een 25-jarige man uit Almere in het bijzijn van zijn vriendin aanvielen en beroofden van zijn portemonnee en Ipod. Het incident vond plaats vlak bij het poortje in de Elleboogsteeg in Harderwijk.

Gealarmeerde politie-bikers konden kort na het incident in het park van het Hogepad één van de knapen aanhouden, terwijl een tweede vluchtende verdachte door hen werd herkend en even daarna op de Numanlaan werd ingerekend.

De derde verdachte werd zaterdagmorgen in zijn ouderlijke woning aangehouden, terwijl de laatste betrokken jongen maandagochtend, 5 november, nadat hij was ontboden, op het politiebureau werd aangehouden.

Het slachtoffer liep met zijn vriendin bij het poortje in de Elleboogsteeg richting het stadscentrum. Het groepje jongeren kwam plotseling op hem af waarbij zijn portemonnee en Ipod werden weggenomen. Na de eerste aanhoudingen trof de politie in het park van het Hogepad bankpasjes en andere persoonlijke bescheiden van het slachtoffer.
Provincie:
Tag(s):