zondag, 23. september 2007 - 13:44

Vier lokale deelnemers Open NK Motorcross

Mill

De beste motocrossers van Nederland komen op 30 september naar Oss.
Op het mooie circuit ‘De Witte Ruysheuvel’ wordt dan de vijfde wedstrijd om het JUMBO Open Nederlands Kampioenschap verreden. De ogen zullen worden gericht op vier regionale rijders alle afkomstig uit het naburige Heesch. Stuwey en Joey Reijnders plus de gebroeders Glenn en Kay Coldenhoff.

Aan het begin van 2007 had Stuwey Reijnders als doel om de JUMBO ONK wedstrijden mee te mogen rijden. Zeker de wedstrijd ‘thuis’ in Oss stond hoog op zijn verlanglijstje van de MX2-rijder. Door sterk presteren in het voorseizoen kreeg de Van de Wetering-rijder een uitnodiging voor de
eerste JUMBO ONK is Gemert. In Oss wordt de vijfde wedstrijd uit de serie van zes verreden en de 17-jarige Reijnders doet het bijzonder goed met een negende plek in het kampioenschap!

Vorig seizoen kende Kay Coldenhoff een heel sterk seizoen maar op dit moment verloopt lang niet alles vlekkeloos. Op het circuit van Oss gaat Kay een concurrent erbij krijgen, broertje Glenn! Door blessureleed kwam de Yamaha-rijder nog niet in actie tijdens een JUMBO ONK-wedstrijd. Met een Wild-Card zal de jongste Coldenhoff in actie komen en hopelijk een mooi debuut maken voor eigen publiek.

Joey Reijnders is de enige lokale held in de zeer sterk bezette MX1-klasse. In deze klassen zien we diverse rijders uit het Wereld Kampioenschap zoals Tanel Leok, Marvin van Daele en de nieuwe Wereldkampioen Steve Ramon! De ook voor Van de Wetering Transport rijdende Joey kende wat tegenslag dit seizoen met een zware valpartij in Rhenen. Hij bleef die wedstrijd puntloos door een bezoek aan het ziekenhuis. Ondanks die problemen staat Reijnders op een zeventiende plaats in het kampioenschap.

Met de aanmoedigingen van het lokale publiek kan het kwartet hopelijk goed scoren en vele punten voor het kampioenschap mee naar Heesch nemen.
Provincie:
Tag(s):