woensdag, 14. februari 2007 - 11:10

Vier overvallen in Dronten opgelost

Dronten

De recherche van Politie Flevoland heeft vier overvallen opgelost, die vorig jaar in Dronten gepleegd zijn. Uit onderzoek blijkt dat deze overvallen vermoedelijk allemaal toe te schrijven zijn aan een 24-jarige man uit Dronten.Het ging op overvallen op twee tankstations, een bank en een videotheek.De man werd opgepakt na tips uit het programma Opsporing Verzocht van afgelopen september.

Op 8 augustus 2006 wordt om 19.40 uur een pompstation van de Shell aan De Zuid overvallen. De verdachte eist geld van de twee medewerkers en gaat er vervolgens te voet vandoor met circa 350 euro. De tweede overval op hetzelfde pompstation vindt plaats op 22 september om 21.00 uur. Ook ditmaal eist de overvaller geld van de medewerker en gaat er te voet vandoor met enkele honderden euro’s. In eerste instantie wordt een 18-jarige jongen uit Swifterbant aangehouden op basis van zijn signalement, maar hij blijkt niet verantwoordelijk voor de overval en wordt heengezonden.

In de Rabobank aan de Rede wordt op 24 november om 13.10 uur een poging tot een overval gedaan. De verdachte draagt een helm en probeert bij twee medewerkers geld los te krijgen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Dat lukt niet, waarop hij wegloopt.

De vierde overval vindt op 27 november om 15.35 uur plaats op Videoland aan het Ruim. Met een sjaal voor zijn gezicht eist de overvaller geld van de medewerker en vlucht vervolgens op een fiets richting de Boerenhemel. Een agent in burger, die de videotheek bezoekt, hoort van de overval en gaat de verdachte achterna. Hij weet hem op de Cupernicuslaan ter hoogte van de Lunaweg van de fiets te duwen, maar dan trekt de verdachte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en moet hij hem laten gaan. De verdachte vlucht het Veldhuiserbos in, met achterlating van de fiets, die tevoren gestolen blijkt te zijn bij het busstation in Dronten.

Na een uitzending van Opsporing Verzocht op 5 september ontvangt de politie tips over de overval en komt de 24-jarige als mogelijke dader naar voren. Bij zijn aanhouding op 18 januari bekent hij de eerste overval. Uit getuigenverklaringen, sporenonderzoek en buurtonderzoek blijkt dat hij waarschijnlijk ook verantwoordelijk is voor de drie andere overvallen. Hij is in voorlopige hechtenis gesteld in afwachting van de verdere afhandeling door justitie.
Provincie:
Tag(s):