woensdag, 18. juli 2007 - 10:19

Vier vrouwen van de RET jarenlang seksueel geïntimideerd

Rotterdam

Vier vrouwelijke medewerkers van het Rotterdamse vervoersbedrijf RET zijn jarenlang seksueel geïntimideerd door een aantal mannelijke collega's. De vrouwen waren alle werkzaam als controleur bij het bedrijf. Twee vrouwen hebben in 2006 aangifte gedaan.

Het zedenschandaal speelde zich af in de periode tussen april 2002 en november 2005. Mannelijke collega’s, waaronder een leidinggevende van de afdeling, wisten de vrouwen lange tijd seksueel te intimideren en te treiteren. Zelfs werd het tonen van geslachtdelen hierbij niet geschroomd, Aldus een woordvoerder van de RET.

Na lange tijd twijfelen durfde de vrouwen naar de gedragscodecommissie te stappen met hun verhaal. De leidinggevende heeft eind 2006 zelf ontslag genomen toen de zaak ging rollen. Volgens een woordvoerder van het bedrijf zijn er maatregelen genomen om herhaling binnen het bedrijf te voorkomen.

Twee vrouwen zitten nu nog ziek thuis en krijgen psychiatrische hulp. De rechtbank buigt zich momenteel over de zedenzaak. Binnenkort wordt de uitspraak verwacht.
Provincie:
Tag(s):