dinsdag, 21. augustus 2007 - 15:56

Vierde editie festival Tuzla Wave

Tilburg

Wethouder mondiale bewustwording Gon Mevis reist woensdag af naar Bosnië-Herzegovina om het jongerenfestival Tuzla Wave 2007 bij te wonen. Het festival in Tuzla brengt jongeren uit Oost- en West-Europa bij elkaar door middel van debatten, workshops, theater en muziek. Het festival duurt van 23 tot en met 25 augustus. Het bezoek aan Tuzla Wave 2007 wordt de vierde keer georganiseerd. In project participeren meerdere organisaties: het ROC Midden Brabant, De Rooi Pannen, Mundial Productions, de Stichting Tilburg Tuzla, Emmaus Italië, de Bosnische organisatie BRIDGE, jongerenwerk Attak en het Cos West- en Midden-Brabant.

Zo'n 50 studenten van het ROC Midden-Brabant en 15 jongeren van de Hall of Fame zijn vorige week al afgereisd naar Tuzla. Ze maken een tournee door het land met straatoptredens en dans- en theaterworkshops voor kinderen en jongeren. Het festival, dat voor de vierde keer georganiseerd wordt, zal op 23 augustus worden geopend door wethouder Mevis.

Gon Mevis: "Het Tuzla Wave festival is de kroon op de tournee van de studenten. Samen met Bosnische jongeren gaan ze drie dagen lang aan de slag met muziek, dans en theater. Bovendien discussiëren ze over jongerenparticipatie en solidariteit. Zo snijdt het mes aan twee kanten: de Nederlandse studenten ontwikkelen hun vaardigheden op het gebied van
performances, het geven van workshops en samenwerking. De Bosnische jongeren worden gestimuleerd initiatieven te ontplooien die ten goede komen aan de opbouw van hun land."


Tijdens het festival zullen de oprichters van de Hall of Fame met studenten van de opleiding Kunst, Cultuur & Media verschillende workshops verzorgen. Ook is het de bedoeling dat ze plaatselijke jongeren helpen bij de aanleg van een skatebaan. La Troube Saaba uit Burkino Faso is ook meegereisd naar Bosnië-Herzegovina om het festival een internationaal karakter te geven. Zij hebben inmiddels al verschillende optredens in het
land achter de rug.
Provincie:
Tag(s):