maandag, 26. november 2007 - 9:57

Vijf bewoners onwel door koolmonoxide-vergiftiging

Den Haag

Als gevolg van een zeer slecht werkende keukengeiser zijn zondagavond rond half elf vijf bewoners, waaronder twee kinderen van 10 en 4 jaar, in een woning aan de Wezelrade in Den Haag onwel geworden.

De vijf personen zijn door de ambulancedienst naar diverse ziekenhuizen vervoerd. Vannacht om drie uur werden zij uit het ziekenhuis ontslagen.
Gisteravond werd de brandweer door een van de bewoners gebeld met de mededeling dat alle bewoners zich onwel voelden. De brandweer gaf direct aan dat alle bewoners direct de woning moesten ontruimen.

Bij aankomst van de brandweer stonden de bewoners van de portiekflat buiten. De bewoners kregen direct van de eveneens gealarmeerde ambulancedienst zuursof toegediend.

De oorzaak van de verspreiding van het koolmonoxide is de afvoerloze keukengeiser in een slecht geventileerde keuken. Deze vervuilde geiser was ook in gebruik als geiser voor het douchen.

Bij een geventileerde ruimte werd de keukengeiser aangezet en werd een dodelijke hoeveelheid Koolmonoxide door de brandweer gemeten.
Provincie:
Tag(s):