dinsdag, 9. oktober 2007 - 22:23

Vijf jaar cel voor diefstal horloge

Roermond

Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is vandaag voor de rechtbank in Roermond veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor de diefstal met geweld van een horloge en een armband. De gewelddadige overval vond plaats op 18 maart dit jaar. Tegen de man was door de officier van justitie zes jaar geëist.

De man, die op dat moment met weekendverlof is, ging die dag samen met een kennis en het slachtoffer in Roermond op pad omdat hij iemand zou kennen die het horloge van het slachtoffer – ter waarde van enige duizenden euro’s - wel zou willen kopen. Onderweg in de auto dwong hij de man onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp het horloge af te geven. Toen het slachtoffer zich verzette werd hij meerdere malen met het wapen geslagen. De verdachte ging er met het horloge en een armband vandoor. Hij werd een dag later in het huis van bewaring aangehouden voor de diefstal met geweld.

De relatief lange gevangenisstraf van vijf jaar is mede toe te schrijven aan het omvangrijke strafrechtelijk verleden van de verdachte, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De medeverdachte, een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is op 29 juni dit jaar al veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar.
Provincie:
Tag(s):