donderdag, 14. juni 2007 - 15:43

Vijftien kinderen onwel door zuurstof tekort

Heesch

Donderdagmiddag is basisschool De Toermalijn aan ’t Vijfeiken in Heesch ontruimd nadat minimaal vijftien kinderen onwel werden. De kinderen van groep zeven en acht bevonden zich in het nieuwe gedeelte van de school waar op dat moment een musical opgevoerd werd. Volgens een woordvoerder van de politie was er in het schoolgebouw, door nog onbekende oorzaak, zuurstof tekort ontstaan.

Rond het middaguur werd een tiental kinderen onwel, ze klaagden over ademhalingmoeilijkheden, hoofdpijn en misselijkheid. Hierop werd besloten de school direct te ontruimen. Op de school zitten 800 leerlingen.

Enkele kinderen die zich niet goed voelden zijn overgebracht naar een ziekenhuis in de regio, anderen zijn op het schoolplein opgevangen en worden daar behandeld. De omgeving van de school is enige tijd afgezet geweest met lint zodat de hulpdiensten hun werk ongestoord konden doen.

De overige kinderen van de school weden opgevangen in de sporthal. De brandweer heeft metingen verricht om de oorzaak van het zuurstof tekort te onderzoeken.
Provincie:
Tag(s):