donderdag, 13. september 2007 - 14:34

Vijftigplusser belangrijk voor de streek

De groep vijftigplussers in Nederland groeit snel. Van 5 miljoen in 2007 tot liefst 7 miljoen in 2025. Dat komt neer op 43 procent van de Nederlandse bevolking. Vroeger was je als vijftigplusser ‘afgeschreven’, oud en oninteressant.

De vijftigplusser van nu is vitaal, met een brede interesse en met relatief veel vrije tijd. Een belangrijke doelgroep voor het toerisme in de Achterhoek. Genoeg reden voor het Achterhoeks Bureau voor Toerisme (ABT) om een fikse presentatie neer te zetten op aankomende 50+-beurs in Utrecht. Die beurs wordt gehouden van woensdag 19 tot en met zondag 23 september, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Het ABT heeft een fikse stand gehuurd om de verwachte 100.000 bezoekers over de vakantiemogelijkheden in onze streek te informeren. De vormgeving van de stand is bijzonder. Op een oppervlakte van liefst 24 m2 wordt met levensgrote fotopanelen een beeld van het vakantiegebied gegeven.

Kastelen, het coulisselandschap, fietsen, wandelen, (klein)kindervakanties en groepsarrangementen zijn de onderwerpen van de fotocollages. En met wervende teksten wordt extra aandacht voor speciale thema’s gevraagd, zoals wild eten (actueel dit najaar!), een gratis kampeerweekend en de succesvolle camping card. Aantrekkelijke folderstandaards zijn aan de randen van de stand geplaatst, zodat de bezoeker heel eenvoudig de brochures kan meenemen. Rode draad vormt de slogan ‘Je komt op verhaal in de Achterhoek’, duidelijk zichtbaar gemaakt op de fotopanelen en het zitje centraal in de stand.

Per dag worden er vele tienduizenden bezoekers verwacht. Het ABT biedt hen een scala aan wervende en informatieve drukwerken, vol met ideeën voor een kort of langer verblijf in de Achterhoek. Of het nu gaat om wild eten, kamperen, hotelvakanties, restaurantbezoek, een (groeps)dagtocht of een beeld van de regio in het algemeen, voor elk doel is wel een actuele brochure voorhanden. Niet alleen producten van het ABT zelf, maar uiteraard ook van het Achterhoeks toeristisch bedrijfsleven.
Provincie:
Tag(s):