zondag, 2. september 2007 - 23:16

Villarreal buigt voor Koninklijke Sneijder

Real Madrid heeft zaterdagavond geen spaan heel gelaten van Villarreal: 5-0. Man of the match aan Madrid-zijde was zonder twijfel Wesley Sneijder, die met twee goals en één assist van zeer grote waarde was voor de Koninklijke.

Zes minuten voor rust deed de ex-Ajacied voor het eerst van zich spreken door Raul, na een splijtende pass door de as van het veld, de 0-1 voor te schotelen.

Begin tweede helft toonde Sneijder andermaal zijn weergaloze klasse door een vrije trap van zo'n achttien meter fenomenaal in de bovenhoek te krullen. Het Nederlandse succes bleef niet alleen tot de middenvelder beperkt, ook Ruud van Nistelrooy deelde in de vreugde mee. De spits rondde in de 50e minuut uiterst koelbloedig af op aangeven van Guti.

In het laatste kwartier vond Sneijder op schitterende wijze (buitenkant voet) voor de tweede keer het net, na een Hogeschool-combinatie met Guti. Na de publiekswissel van Sneijder, bepaalde Guti, op aangeven van Van Nistelrooy dit keer, de eindstand op 0-5.