dinsdag, 18. september 2007 - 10:11

Vissen in Hoogezand-Sappemeer aan banden

Hoogezand-Sappemeer

Tot dit jaar mocht u in de gemeente Hoogezand-Sappemeer zonder visakte met één hengel gratis vissen in de meeste gemeentelijke vijvers. Door een wetswijziging is dit niet meer mogelijk. Vanaf 19 september dient u te beschikken over één grote vispas of een schriftelijke toestemming.



De grote vispas geeft u het recht te vissen in vrijwel alle gemeentelijke vijvers en andere wateren. De pas kunt u krijgen door lid te worden van een hengelsportvereniging. Voor mensen met een laag inkomen kan de gemeente via het Stimuleringsfonds eventueel de kosten van het lidmaatschap van de hengelsportvereniging gedeeltelijk vergoeden.

Dee zogenoemde Schriftelijke toestemming geeft alleen het recht in vrijwel alle gemeentelijke vijvers in de gemeente Hoogezand-Sappemeer te vissen. Dit toestemmingsbewijs kost € 2,50 en is op vertoon van een geldig legitimatiebewijs te koop bij de balie van Burgerzaken voor degenen die 6 tot en met 13 jaar zijn of 65 jaar of ouder zijn. Het document is geldig tot en met 31 mei 2008 en moet jaarlijks worden verlengd.
Provincie:
Tag(s):