zaterdag, 20. oktober 2007 - 22:38

Vitesse krijgt deksel op haar neus

Vitesse is er zaterdagavond niet in geslaagd van Heracles Almelo te winnen. In Almelo verspeelden de Arnhemmers vlak voor tijd een 2-1-voorsprong.

Civard Sprockel zal een nare bijsmaak overhouden aan de wedstrijd. Zijn overtreding op de opkomende Ricky van den Bergh zorgde twee minuten voor tijd voor de beslissende strafschop voor Heracles Almelo. Rob Maas zette de 2-2 eenvoudig op het scorebord.

Voor Heracles betekende het de verdiende gelijkmaker. Vitesse speelde bang en probeerde in het laatste kwartier zoveel mogelijk tijd te rekken om ervoor te zorgen dat de 2-1 veilig bleef. Uiteindelijk kreeg ze daarvoor de deksel op haar neus.

De wedstrijd begon bijzonder matig. Geen van de twee ploegen leek iets van plan en het duurde ruim een half uur voor de wedstrijd werd opengebroken. Everton Ramos da Silva kopte op dat moment een mooie inswingende voorzet van Ricky van den Berg binnen. In de fase daarna bleef de nummer zeventien van de eredivisie aanvallen.

Het duurde tot het begin van de tweede helft voor Vitesse enigszins in haar spel kwam. De inbreng van Glusevic, die de matig spelende Srdan Lakic verving, zorgde bijna direct voor gevaar voor het doel van Heracles.

Na tien minuten werd dat werken beloond. Anders Due schoot de bal na een voorzet van Gill Swerts rechtstreeks uit de lucht in het doel. Nog geen drie minuten later tekende Sprockel voor de voorsprong. Hij kopte een hoekschop van Swerts binnen.

In de periode daarna was het weer voornamelijk Heracles dat pogingen ondernam een doelpunt te maken. Bridji (twee keer), Boakye en Everton zorgden allemaal voor angstige momenten voor het doel van Piet Velthuizen.

De doelman van Vitesse raakte bij een van die acties, met Boakye, geblesseerd en leek moeite te hebben met zijn gezichtsvermogen door de botsing. Vijf minuten later ging hij zonder dat iemand in de buurt was zitten. Een wissel leek aanstaande, maar kwam niet. Alles ging traag bij de doelman, totdat Heracles de gelijkmaker had gemaakt. Vanaf dat moment was Velthuizen weer de snelste man op het veld. Hij was daarmee een van de vele spelers van Vitesse die probeerden de tijd vol te maken zonder al te veel te voetballen. Die manier van spelen kostte uiteindelijk meer dan het opleverde.
Categorie:
Tag(s):