woensdag, 11. april 2007 - 14:38

Vleugels cellencomplex weer in gebruik

Schiphol-Oost

De vleugels L, M en N van het Detentiecentrum Oude Meer (Schiphol-Oost) mogen weer in gebruik worden genomen. Het college van B&W van de gemeente Haarlemmermeer heeft hierover dinsdag 10 april besloten. De Rijksgebouwendienst (RGD) heeft in opdracht van het ministerie van Justitie een 'natte' sprinkler laten installeren.

Burgemeester Netelenbos is te spreken over het werk dat door de betrokken partijen is geleverd om de ingebruikname mogelijk te maken. 'Het is voor Haarlemmermeer altijd van belang geweest er zeker van te zijn dat de veiligheid van gedetineerden en bewakingspersoneel is gegarandeerd. Dat geldt nu ook weer voor de vleugels L, M en N die weer in gebruik kunnen worden genomen', reageert ze.

De volledige sprinklerinstallatie is gecertificeerd en is gecontroleerd door hetzelfde externe bureau dat de vleugels A tot en met H had gecontroleerd. Ook in de vleugels A tot en met H is een natte sprinkler aangelegd door de RGD. Deze vleugels zijn al weer enige maanden in gebruik bij het ministerie van Justitie.

De sprinklerinstallatie voor A tot en met H is aangesloten op de bluswatervoorziening van het naastgelegen bedrijf Fokker Business Park. Voor de vleugels L, M en N was dit niet mogelijk. Daarom is er een eigen bluswaterdepot met bijbehorende pompen aangelegd.
Provincie:
Tag(s):