dinsdag, 10. juli 2007 - 18:33

Vliegende start Harry Potter deel 5

Bloemendaal

Dinsdag 10 juli heeft de film “Harry Potter and the Order of the Phoenix� zijn Nederlandse debuut gemaakt in de Bloemendaalse duinen in het openluchttheater Caprera. Het publiek zag een haarscherpe digitale projectie op een formaat waarop een film nog nooit eerder in de openlucht is vertoond. Tijdens de avondschemering veranderde het openlucht theater in de magische wereld van Harry Potter. Krassende uilen en tovenaars verwelkomden een behoorlijke groep bekende Nederlanders en hun kroost.

In “Harry Potter and the Order of the Phoenix� keert Harry terug naar Zweinstein voor zijn vijfde studiejaar. Eenmaal aangekomen merkt hij dat een groot deel van de tovenaarswereld denkt dat het verhaal over zijn laatste ontmoeting met de heer van het Duister een verzinsel is. Harry's integriteit ligt onder vuur!

Tijdends de speciale premiére vlogen een Siberische- en een Europese oehoe over de hoofden van het publiek. Omdat de weergoden de laatste twee dagen niet bepaald gunstig gestemd waren was het openlucht theater overdekt met een gigantische koepel. Maar geheel in magische stijl bleeft het uitgerekend vandaag droog.

De hoofdrollen worden vertolkt door: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson en Ralph Fiennes. De film wordt geregisseerd door David Yates en is geproduceerd door David Heyman. Harry Potter and the Order of the Phoenix draait vanaf 11 juli in de Nederlandse bioscopen.
Categorie:
Tag(s):