woensdag, 10. oktober 2007 - 13:36

Vliegveld Lelystad nog geen 'business airport'

Lelystad

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het besluit van de ministers van Verkeer en Waterstaat en van VROM vernietigd dat de ontwikkeling van vliegveld Lelystad tot 'business airport' mogelijk moet maken. Dit blijkt uit een uitspraak van woensdag.

De Raad van State heeft de ministers opgedragen binnen twee jaar hierover een nieuw besluit te nemen. Gelet op de zwaarwegende belangen van luchthaven Lelystad heeft de Raad van State bepaald dat het vliegveld tot die tijd in de huidige omvang in werking mag zijn.

De Raad van State heeft het wijzigingsbesluit vernietigd, omdat de ministers onvoldoende hebben gekeken naar de totale ontwikkeling van vliegveld Lelystad tot luchthaven met zakelijk luchtverkeer. Deze ontwikkeling vindt in twee fasen plaats en heeft als doel luchthaven Schiphol te kunnen ontlasten.

Het is niet de eerste keer dat de Raad van State zich uitspreekt over vliegveld Lelystad. Reeds twee keer eerder, in november 2003 en in mei 2005, heeft de Raad van State wijzigingsbesluiten van de ministers van Verkeer en Waterstaat en VROM vernietigd.
Provincie:
Tag(s):