zaterdag, 10. november 2007 - 23:59

Vliegverkeer weer normaal na computerstoring Schiphol

Schiphol

Het vliegverkeer op Schiphol heeft op zaterdag 10 november te kampen gehad met een storing in het computersysteem voor de luchtverkeersleiding op Schiphol.

Tussen 15:00 uur, het moment waarop de storing optrad, en het tijdstip van 20:30 uur waarop deze was verholpen, is de veiligheid van het luchtverkeer niet in het geding geweest, aldus de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).

Bij het verhelpen van de storing zijn de standaardprocedures gevolgd die LVNL hanteert in zo'n situatie. Een gevolg daarvan was dat de afhabaancapaciteit moest worden verlaagd. Enkele tientallen vluchten liepen daardoor vertraging op. Rond 20:30 was de storing opgelost. Vanaf dat moment geldt weer de normale start- en landingscapaciteit.

Vliegtuigen die in de periode van de storing onderweg waren naar Schiphol, hebben daar ook allemaal normaal kunnen landen. Er hebben geen vliegtuigen als gevolg van de
storing moeten uitwijken naar een andere luchthaven. De storing deed zich voor in een computersysteem waarvan veel andere verkeersleidingssystemen afhangen.
Provincie:
Tag(s):