donderdag, 9. augustus 2007 - 11:56

Vluchtende autoradiodief steelt vluchtauto

Rotterdam

Politiepersoneel heeft woensdagavond een 34-jarige man uit Rotterdam gearresteerd na een inbraak in een auto, bedreiging met een mes en diefstal van een auto met geweld. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Een 34-jarige Rotterdammer zag woensdagavond rond 21.00 uur dat een man had ingebroken in de auto van een kennis die op de Adrianastraat stond geparkeerd. Hierbij had de inbreker een radio weggenomen. De Rotterdammer sprak de verdachte aan, die er meteen vandoor ging. Tijdens de achtervolging bedreigde de verdachte de 34-jarige Rotterdammer.

Op de Oostervantstraat stapte de dader in een auto van een 51-jarige vrouw uit Rotterdam die net weg wilde rijden en nam plaats op de bijrijderstoel. Hij bedreigde de vrouw met een mes, maar de vrouw stapte uit de auto. De verdachte ging er vervolgens vandoor in de wagen van de vrouw.

Gealarmeerd politiepersoneel stelde na deze meldingen direct een uitgebreid onderzoek in. Mede dankzij de opgegeven signalementen is de verdachte, een 34-jarige man uit Rotterdam, nabij zijn woning in Rotterdam aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

De auto van de 51-jarige Rotterdamse is in de omgeving aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):