maandag, 19. november 2007 - 17:16

Vmbo-leerlingen starten project alcoholgebruik leeftijdsgenoten

Buitenpost

Leerlingen van het vmbo-onderwijs in Achtkarspelen zijn woensdag 21 november 2007 de baas op het gemeentehuis. Samen met het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), het Lauwers College Buitenpost en Surhuisterveen, het OSG Singelland en het AOC Buitenpost organiseert de gemeente voor de achtste keer de Wegwijsdag. Het onderwerp dit jaar is het alcoholgebruik onder jongeren.

Het alcoholgebruik van jongeren is de laatste tijd veel in het nieuws. Tijdens de Wegwijsdag gaan 48 leerlingen aan de slag om concrete ideeën te bedenken rondom het alcoholgebruik van hun leeftijdsgenoten. Vijf groepen bedenken elk een eigen project en krijgen een budget van 1.250 euro. Een persgroep houdt de boel nauwlettend in de gaten.
Tijdens het ochtendforum gaan ze in gesprek met beleidsmedewerkers van de gemeente en medewerkers van Verslavingszorg Noord Nederland en NOF-verkeer.

's Middags krijgen de leerlingen de mogelijkheid om de raadsleden van Achtkarspelen aan de tand te voelen over het onderwerp. Zo kunnen de leerlingen informatie verzamelen om hun projectvoorstel beter te onderbouwen.

's Avonds kiezen de leerlingen tijdens een speciale jeugdraadsvergadering, onder begeleiding van burgemeester Tjeerd van der Zwan, zelf het winnende project. Door te stemmen op elkaars projectvoorstel wordt uiteindelijk een project gekozen dat uitgevoerd kan worden.
Belangstellenden zijn van harte welkom bij deze bijzondere vergadering die van 18.30 tot 20.30 uur duurt.
Provincie:
Tag(s):