woensdag, 8. augustus 2007 - 17:13

Vogelaar: 'Verbieden Koran niet aan de orde'

Den Haag

“Het moet volstrekt duidelijk zijn dat het verbieden van de Koran in Nederland voor het kabinet niet aan de orde is en dat in de toekomst ook niet zal zijn. In Nederland hebben we godsdienstvrijheid'. Aldus de reactie
woensdagmiddag van minister Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) op de eerdere uitspraken van Geert Wilders vandaag over het verbieden van de Koran.

'De overheid treedt wel op tegen mensen die hun religie of heilig boek misbruiken en de grenzen van de rechtsstaat overtreden, bijvoorbeeld door geweld te hanteren of door aan te zetten tot haat' zegt de minister.

'Als minister van WWI betreur ik de oproep van de heer Wilders om de Koran te verbieden. Die oproep is beledigend voor de overgrote meerderheid van de moslims in Nederland en daarbuiten, moslims die het aanzetten tot haat en geweld resoluut verwerpen. Deze oproep van Wilders is schadelijk voor de verhoudingen binnen de Nederlandse samenleving, doordat ze één bevolkingsgroep in een kwaad daglicht stelt en en de kloof tussen moslims en niet-moslims zou kunnen vergroten. Daarnaast draagt de oproep bepaald niet bij aan aan een klimaat van verdraagzaamheid in het algemeen'.

'In mijn beleid maak ik mij sterk voor de integratie van alle burgers in de Nederlandse samenleving, ongeacht hun cultuur of religie. Ik kies daarom voor wat ons bindt: onderwijs, werk en een toekomst voor onze kinderen. En ik wil dat de islam in Nederland wordt behandeld als alle andere religies. Tegelijkertijd zal ik misstanden aan de kaak blijven stellen, ook als mensen die legitimeren op grond van hun geloof,� meldt Vogelaar tenslotte.
Provincie:
Tag(s):