woensdag, 12. september 2007 - 14:43

Voldoende grond voor gevangenhouding witwassers Heineken-losgeld

Amsterdam

Er is ook nu nog voldoende reden om de voorlopige hechtenis te bevelen voor vier verdachten die vermoedelijk betrokken zijn bij het witwassen van een deel van het Heineken-losgeld. Het gerechtshof heeft deze week een beschikking vernietigd van de rechtbank in Amsterdam, die twee maanden geleden de gevangenhouding van de verdachten afwees.

Het gerechtshof heeft alsnog de gevangenhouding bevolen, maar het bevel tot voorlopige hechtenis onmiddellijk geschorst vanwege persoonlijke omstandigheden.

Het hof heeft aan de schorsing wel een aantal voorwaarden verbonden. De verdachten mogen Nederland niet verlaten, moeten hun paspoort inleveren bij de officier van justitie en mogen bovendien geen contact met elkaar hebben.

Tijdens de detentie van de ontvoerders is een deel van het losgeld van de Heineken-ontvoering vermoedelijk op naam van binnen- en buitenlandse vennootschappen belegd in onder meer een aantal prostitutiepanden aan de Achterdam in Alkmaar. Het onderzoek van de FIOD-ECD richt zich ook op de nalatenschap van de geliquideerde Heineken-ontvoerder Cor van Hout.
Provincie:
Tag(s):