maandag, 27. augustus 2007 - 16:42

Voor 2 ton aan bijstandsfraude opgespoord

De sociale recherche Limburg-Noord heeft, onder leiding van het openbaar ministerie te Roermond, tegen 3 inwoners van de gemeente Bergen een onderzoek ingesteld ter zake bijstandsfraude. Op 14 augustus jl werden een 33 jarige man en diens 27 jarige vriendin aangehouden. Zij verzwegen dat zij vanaf november 2006 samenwoonden terwijl de man een uitkering had en de vrouw een baan had.

Daarnaast verzweeg de man, die vanaf oktober 2000 bijstand ontvangt, dat hij veelvuldig in auto’s handelde en werkzaamheden verrichtte in de ijzerhandel. Omdat de man in de periode 2000 tot 2006 gehuwd was, werd zijn 30 jarige ex partner eveneens verhoord. De gemeente Bergen werd door deze fraude voor ruim € 100.000,00 benadeeld.
Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vorige week dinsdag heeft de sociale recherche een 54-jarige vrouw en een 59-jarige man uit Venlo aangehouden. De vrouw ontving een bijstandsuitkering van de gemeente Venlo als alleenstaande, terwijl zij nog steeds gehuwd was, zo meldt het Openbaar Ministerie in Roermond.

Op vordering van de Officier van Justitie en onder leiding van de Rechter-Commissaris vonden doorzoekingen plaats in de woningen van de verdachten. Tijdens de doorzoekingen werd naast administratie in totaal voor meer dan € 50.000,00 aan contant geld aangetroffen en in beslag genomen.

Door de gemeente Venlo zal de uitkering worden herzien en de ten onrechte verstrekte bijstandsuitkering zal worden teruggevorderd. Het totale fraudebedrag bedraagt vermoedelijk ongeveer € 100.000,00.
Door de sociale recherche zal tegen de verdachten proces-verbaal worden opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):