dinsdag, 13. februari 2007 - 14:35

Voor kleine operatie 's avonds naar plastisch chirurg

Nieuwegein

De plastisch chirurgen van het St. Antonius Ziekenhuis houden sinds kort iedere dinsdagavond een avondspreekuur. Met de invoering van het spreekuur sluiten de chirurgen aan op een bestaande behoefte van patiënten. Het spreekuur blijkt een schot in de roos. Het wordt druk bezocht.

De plastisch chirurgen hebben daarom besloten niet alleen spreekuren maar ook verrichtingen in de avonduren te gaan doen. Sinds kort voeren zij in het Antonius om de twee weken iedere dinsdagavond kleine operaties uit en sluiten ook daarmee aan op de behoefte van patiënten. De ingrepen die de plastisch chirurgen tijdens de avonduren uitvoeren, zijn zo gekozen dat de kans op complicaties daarna in de avond of nacht minimaal zijn.

Het grote voordeel van spreekuur en behandeling in de avonduren is dat het voor patiënten praktisch is. Ze hoeven geen vrij te nemen van hun werk of bijvoorbeeld extra oppas te regelen. Daarnaast lopen de avondspreekuren veel meer op tijd. De specialisten worden ‘s avonds namelijk minder vaak gestoord tijdens het spreekuur dan overdag.

Het St. Antonius Ziekenhuis verwacht dat avondspreekuren en het doen van verrichtingen in de avond ook bij andere specialismen de komende jaren zal toenemen.
Provincie:
Tag(s):