zaterdag, 17. november 2007 - 23:13

Voorbereidende werkzaamheden A-44 Kaagbrug

Leiden

Rijkswaterstaat voert van januari tot en met april 2008 groot onderhoud uit aan de Kaagburg (A44) tussen de op- en afritten Kaag-dorp(2) en Noordwijkerhout (3). De werkzaamheden zijn noodzakelijk om de veiligheid en de doorstroming op de A44 te garanderen. Vooruitlopend op het groot onderhoud Kaagbrug 2008 zijn er vanaf half november voorbereidende werkzaamheden.

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van slagbomen, vangrails en de bedieningsinstallatie van de brug. Tegelijk wordt het bedieningshuisje opgeknapt. Met name op werkdagen tussen 22.00 uur en 05.00 uur en in twee weekeinden in februari wordt er gewerkt. Tijdens de werkzaamheden in de avond en nacht is één rijstrook per rijrichting beschikbaar. Overdag heeft het verkeer twee rijstroken per rijrichting. Gedurende twee weekeinden 8/10 februari en 15/17 februari 2008 is voor het verkeer zowel overdag als ’s nachts één rijstrook per rijrichting beschikbaar. Ook geldt er een snellheidsbeperking. Het verkeer moet rekening houden met langere reistijden. Rijkswaterstaat biedt tijdens de twee weekeinden alternatief vervoer aan.

Tijdens het groot onderhoud Kaagbrug is het niet mogelijk om de Kaagbrug voor het scheepvaartverkeer te openen. Dat betekent dat het scheepvaartverkeer met een doorvaarthoogte van meer dan 4,75 meter langere vaartijden heeft. De omvaarroute is de staande Mastroute door Amsterdam, via het Noordzeekanaal, Kostverlorenvaart, de Schinkel, Nieuwe meer en de oostzijde van de Ringvaart.

De voorbereidende werkzaamheden duren tot 21 december 2007 en vinden op werkdagen tussen 22.00 uur en 05.00 uur plaats. Tijdens de nachtelijke werkzaamheden heeft het verkeer op de A44 één rijstrook beschikbaar. Overdag zijn er weer twee rijstroken per rijrichting beschikbaar.

Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website Van A naar Beter en de landelijke informatielijn 0800-8002.
Provincie:
Tag(s):