woensdag, 5. september 2007 - 16:06

Voorlichter Alves laat geen spaan heel van Heereveen

Het mislopen van een transfer naar AZ heeft bij Afonso Alves en metname bij diens belangenbehartiger Wagner Augsuto Alvares tot grote verontwaardiging geleid.

Alvares laat in een tekst op de website van Alves geen spaan heel van de Friese club, die in zijn ogen zijn client een transfer heeft onthouden.

De volledige tekst:

Er wordt veel gesproken over het bestaan van slavenarbeid in Brazilië en feit is dat dat in afgelegen regio's ook echt voorkomt. Maar het is een vreemde zaak om te vernemen dat dergelijke praktijken in de 21ste eeuw voorkomen in bepaalde streken in het liberale Nederland.

Zoiets is vandaag de dag het geval in Heerenveen, de stad met de gelijknamige voetbalclub die er de voorkeur aan geeft de Braziliaanse international Afonso Alves te houden aan een ongepast contract.

Heerenveen ontving verschillende sportief en financieel aantrekkelijke aanbiedingen om de speler te verkopen. Maar de amateuristische bestuurders, die niets van de voetbalwereld begrijpen, waren hier blind voor, hielden zich van de domme en kozen ervoor de speler gevangen te houden. Maar zelfs daar lieten diezelfde directieleden, die in Brazilië nog niet eens een club uit de Série Z zouden mogen leiden, het niet bij. Ze wilden Afonso Alves gewoon verplichten mee te doen aan een feest, waarin hij zou worden onderscheiden voor zijn prestaties in het afgelopen seizoen. In deze situatie passen geen complimenten! Hoe kun je nou meedoen aan een gelegenheid waar supporters, die geleid worden door een nazistisch gedachtegoed, niet aarzelen om de speler voor aapje uit te maken, zoals in de straten van Heerenveen gebeurt?

Journalist Wagner Augusto Alvares de Freitas
Persvoorlichter van Afonso Alves
Categorie:
Tag(s):