vrijdag, 17. augustus 2007 - 11:46

Voorlopige hechtenis Peter C. opgeheven

Maastricht/Heerlen

De voorlopige hechtenis van Peter C., die verdacht wordt van moord op 5 prostituees uit Heerlen, gepleegd in de periode gelegen tussen 1992 en 2005, is vrijdag door het O.M. opgeheven. Donderdag is Peter C. door het gerechtshof te ’s-Hertogenbosch tot een gevangenisstraf van 8 jaar met aftrek van voorarrest veroordeeld voor de poging tot moord op een prostituee te Valkenburg in 1992.

C. werd op 16 juni j.l., terwijl hij nog in voorlopige hechtenis zat voor de Valkenburgse zaak, in zijn cel aangehouden als verdachte van de 5 Heerlense prostitutiemoorden. Uit voorafgaand langdurig politieonderzoek waren veel feiten en omstandigheden naar voren gekomen op basis waarvan C. nadrukkelijk als verdachte in deze zaken kan worden aangemerkt. Na zijn aanhouding werd C. geregeld verhoord, maar hij wenste tegenover de politie geen verklaring af te leggen.

Het O.M. acht het naar de stand van het onderzoek op dit moment ongewenst om C. voor de rechter te dagvaarden. Er wordt nog specialistisch DNA onderzoek verricht dat geruime tijd in beslag zal nemen en in verband met de veroordeling door het gerechtshof zal er toch geen sprake van invrijheidstelling zijn.

Het OM benadrukt dat C. nog steeds nadrukkelijk als verdachte van de bedoelde 5 moorden geldt en het politieonderzoek zal dan ook voortgezet worden. Nog steeds wordt aan eventuele getuigen in deze reeks zeer ernstige delicten gevraagd zich bij de politie te melden.
Provincie:
Tag(s):