zaterdag, 29. september 2007 - 22:09

Voskamp straft arrogant Roda

Invaller Johan Voskamp heeft Excelsior zaterdag van een schijnbaar onoverbrugbare achterstand naast Roda JC geschoten. De Limburgse ploeg stond aan het begin van de tweede helft 3-0 voor, maar door doelpunten van Voskamp in de 78ste en 90ste minuut speelde Excelsior met 3-3 gelijk.

Roda JC leek er geen misverstanden over te willen laten bestaan. De Limburgers zouden Excelsior, dat nog geen punt had gehaald, even makkelijk oprollen. Binnen dertien minuten stond het 2-0 en leek Excelsior ook haar zesde wedstrijd van het seizoen te gaan verliezen.

Om dat kracht bij te zetten, ging Roda achteruit hangen en maakte het totaal geen aanstalten meer om nog een doelpunt te maken. Het mondde uit in een uitermate troosteloze eerste helft. Vooral ook omdat de Rotterdamse ploeg niks leek te kunnen forceren. Pas vijf minuten voor rust kwam het eindelijk een keer voor het doel van Roda-goalie Bram Castro.

In de tweede helft zette Roda maar heel even aan en het stond al 3-0. Jean-Paul Saeijs kopte een indraaiende vrije trap van Boldizsár Bodor netjes binnen en de wedstrijd leek gespeeld. Roda besefte dat ook en ging arrogant achteruit spelen en ballen heen en weer schieten.

Dat had het beter niet kunnen doen, want Excelsior stroopte de mouwen op en kwam steeds vaker in de buurt van een doelpunt. Er was een – dubieus toegekende – strafschop nodig om die daadwerkelijk te maken. Geert den Ouden was de maker. Niet veel later kreeg Excelsior opnieuw een strafschop nadat invaller Van Guldener werd vastgehouden door Marcel de Jong. Den Ouden schoot deze keer echter hoog over.

De wissel van de ongelukkige Den Ouden, die het veld verliet ten gunste van Johan Voskamp betekende het einde voor Roda. Twaalf minuten voor tijd maakte de invaller zijn eerste doelpunt, na goed voorbereidend werk van Van Guldener. Vlak voor tijd kopte Voskamp zijn ploeg definitief naar een punt toen hij een vrije trap van Tjeerd Korf bij de tweede paal binnenkopte.

Voor Excelsior betekende dat het eerste puntje van het seizoen. Roda JC zal door dit puntverlies opnieuw achterstand oplopen in hun strijd om boven in de middenmoot te kunnen meedoen.
Categorie:
Tag(s):