woensdag, 1. augustus 2007 - 13:42

Vraagtekens rondom zwaargewonde Pool

Dinsdagmorgen 31 juli is omstreeks 08.00 uur een 21-jarige Pool zwaar gewond aangetroffen nabij de kruising Gorissenweg/Nieuwendijk in Noordeloos. De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over wat er precies met de jongeman is gebeurd. Het slachtoffer ligt met hersenletsel in kritieke toestand in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Wat de politie tot dusver weet is dat het slachtoffer maandagavond 30 juli samen met een Poolse vriend (20) naar de feestavond in Noordeloos is geweest. De twee gingen erheen met de auto, een donkerblauwe Volkswagen station. Na de nodige alcohol vertrokken de twee te voet. Ze zouden via de Gorissenweg over De Hoogt zijn gelopen en vervolgens over De Heuvel naar Goudriaan. Ze konden echter hun auto niet meer vinden wat hen ertoe deed besluiten te gaan lopen. Moe van het lopen besloten ze op een gegeven moment te gaan zitten, dit was op De Heuvel richting Goudriaan. Over wat er daarna is gebeurd, tast de politie vooralsnog in het duister.

Het slachtoffer raakte zwaar gewond. Er zou sprake zijn van een oudere kale man die langs het tweetal is gereden in een rode auto, kort is gestopt en daarna is weggereden. De Pool heeft uiteindelijk hulp gekregen van omstanders en zijn auto teruggevonden. Hij legde zijn vriend in de auto maar strandde nabij de kruising op de Gorissenweg/Nieuwendijk. Daar riep hij de hulp in van een passant die 112 belde. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De 20-jarige Pool is aangehouden als verdachte. Hij heeft tegenstrijdige verklaringen afgelegd over hetgeen zou zijn gebeurd met zijn vriend.

De politie hoopt dat er getuigen zijn en/of anderen die meer weten van dit incident en/of informatie kunnen geven over beide polen die op 30 juli j.l. de feestavond in Noordeloos hebben bezocht en/of info kunnen verstrekken over de bestuurder van de rode auto. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid. Dit kan via 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):