dinsdag, 24. april 2007 - 9:25

Vrachtwagen ramt file, één dode

Valburg

Op de A15 nabij het knooppunt Valburg is maandagmiddag een tot dusver onbekende man of vrouw om het leven gekomen toen een vrachtauto achterop een file inreed. Het slachtoffer zat in de auto die het eerst werd aangereden en overleed terplekke.

De vrachtautochauffeur, een 22-jarige man uit Druten kwam met de schrik vrij. Twee andere automobilisten (een man en vrouw uit Wijchen) zijn met – naar het zich liet aanzien – lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde omstreeks half vijf op de uitvoegstrook van de A15 naar de A50 richting Venlo en ’s-Hertogenbosch. Als gevolg van verkeersdrukte op de A50 was ook op de aansluiting vanaf de A15 file ontstaan. De vrachtauto botste door nog onbekende oorzaak achterop de auto van het slachtoffer, die direct in brand vloog. De auto van het slachtoffer was bovendien bijna geheel onder de vrachtauto terecht gekomen en totaal vernield. Voor de inzittende was op dat moment geen redding meer mogelijk.

Vanwege de brand en de ernstige schade aan de auto van het slachtoffer is het voor de politie nog niet mogelijk vast te stellen wat de identiteit van het dodelijke slachtoffer is. Op dit moment doet het Rampen Identificatie Team (RIT) onderzoek.
Provincie:
Tag(s):