dinsdag, 16. oktober 2007 - 16:37

Vrachtwagen schept 17-jarige op vluchtstrook

Akersloot

Op dinsdagmiddag 16 oktober rond 12.40 uur is een 17-jarige jongen uit Castricum omgekomen bij een verkeersongeval op de A9 vlakbij Akersloot.

Kort voor het ongeluk reed een 23-jarige man uit Oterleek in een personenauto over de A9 in de richting Haarlem. Hij bemerkte dat de temperatuurmeter van de auto hoog opliep. Hij belde een kennis, de vader van het slachtoffer, die met zijn zoon in Alkmaar was. Deze zei tegen de bestuurder van de auto niet verder te rijden. Hierop zette de bestuurder zijn auto stil op de vluchtstrook.

Het slachtoffer en zijn 50-jarige vader reden naar de gestrande auto en zetten hun auto (en aanhangwagentje) daarvoor stil op de vluchtstrook. Het slachtoffer, dat op de passagiersstoel zat stapte uit en liep naar de defecte auto. Na de motor te hebben gecontroleerd liep hij naar het bestuurdersportier van de achterste auto.

Toen hij bij de deur neerknielde kwam vanuit de richting Alkmaar een truck met oplegger, die bestuurd werd door een 33-jarige man uit Obdam. Door nog onbekende oorzaak raakte hij met zijn vrachtwagen van de rijbaan en reed gedeeltelijk over de vluchtstrook of reed hij zodanig dicht langs de streep dat de lading van zijn oplegger over de vluchtstrook heen kwam. Hier schepte de truck het slachtoffer. Ook beide personenauto's werden geraakt. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De vrachtwagenchauffeur werd aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De A9 in de richting Haarlem is enkele uren gestremd geweest.
Provincie:
Tag(s):