vrijdag, 20. juli 2007 - 18:03

Vrijgekomen roetdeeltjes brand KOMA niet schadelijk

Roermond

De roetdeeljes, die na de brand afgelopen dinsdag bij KOMA koelinstallaties in de omgeving zijn neergedwarreld, bevatten geen verhoogde concentraties van schadelijke stoffen. Dit blijkt uit metingen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Dinsdagavond heeft het RIVM monsters genomen van neergekomen roetdeeltjes.

Er is gemeten op stoffen die schadelijke gevolgen voor de gezondheid kunnen hebben. Omdat er geen verhoogde concentraties zijn gevonden, is het niet waarschijnlijk dat contact met de roetdelen effect op de gezondheid heeft gehad of zal hebben. Volgens de GGD is het met water wegspoelen van de roetdelen daarom voldoende. Gewassen uit de moestuin kunnen zonder risico worden gegeten.

Burgemeester Van Beers: “Ik ben opgelucht dat dit de uitkomst is van het onderzoek. Desondanks ben ik blij dat we de inwoners van het betreffende gebied nog dinsdagavond via een bewonersbrief hebben geïnformeerd en van advies hebben voorzien. Voorkomen is altijd beter dan genezen�, aldus Van Beers.
Provincie:
Tag(s):