woensdag, 12. september 2007 - 8:49

Vrijwilligers brandweer voelen zich vernederd

Alkmaar

Brandweervrijwilligers voelen zich vernederd door de woorden van de scheidend voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR) Don Berghuijs. De heer Berghuijs stelde 'dat hij de vrijwilligers bij de brandweer een onprofessionele club vond'. Hij vergeleek de brandweervrijwilligers met leden van een herensociëteit die geprofessionaliseerd moeten worden.

Deze opmerking is bij de duizenden brandweervrijwilligers in
het verkeerde keelgat geschoten. Zij eisen een onmiddellijke publieke rectificatie.

De belangenvereniging van brandweer vrijwilligers vindt de uitspraak onbegrijpelijk, zeker vanuit bestuurlijk oogpunt dat de 23.000 leden van de vrijwillige brandweer van Nederland vergeleken wordt met een herensociëteit die nodig moet worden geprofessionaliseerd. Deze uitlatingen worden door de brandweervrijwilligers als pure minachting ervaren.

In een nieuwsbrief laat de vereniging weten 'dat zij het ervaren als een klap in het gezicht van die 23.000 brandweervrijwilligers die naast hun gewone werk en hun gezin, hun maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus nemen door zich voor 100 procent in te zetten - en bovendien een belangrijk aandeel hebben in de organisatie waar de gehele rampenbestrijding op drijft'.
Provincie:
Tag(s):