maandag, 2. juli 2007 - 16:58

Vrijwilligerswerk als maatschappelijke stage

Almere

In samenwerking met de docente Maatschappijleer op Scholengemeenschap Echnaton hebben de leerlingen van klas T3K, afdeling Bouwtechniek afgelopen kortgeleden zelf een maatschappelijke stagedag georganiseerd. De maatschappelijke stage is een pilot-project en is bedoeld om de leerlingen kennis te laten maken met vrijwilligerswerk.

Tijdens de stagedag namen de leerlingen allerlei taken op zich. Deze varieerden van het uitlaten van asielhonden tot het schoonmaken van het bezoekersplein. De leerlingen hadden deze dag zelf georganiseerd. Ze legden het eerste contact met het asiel, maakten een fietsroute, fotografeerden de stagedag en hielden een interview met de directrice. Zowel de leerlingen als de directrice van het asiel hebben de stagedag als leuk en zinvol ervaren.

De maatschappelijke stagedag werd begeleid door docente Maatschappijleer, Nadya Karim, en de mentor van klas T3K, Patrick Schaap. De leerlingen en docenten van Echnaton kunnen terugkijken op een leuk, interessant en vooral geslaagd project.
Provincie:
Tag(s):