zaterdag, 1. december 2007 - 22:00

Vroeg Sinterklaascadeau voor Willem II

(Elfvoetbal) Willem II heeft zaterdag in Tilburg korte metten gemaakt met een uitermate zwak Excelsior. De Tilbugers wonnen met 6-0 heel eenvoudig.

Het was direct duidelijk wie zaterdagavond de baas op het veld was. Willem II was vanaf de eerste minuut de beste ploeg. Het was veel scherper dan Excelsior, dat vooral op het middenveld heel statisch speelde. De middenvelders konden daardoor makkelijk uitblinker Frank Demouge vinden. Die legde veelvuldig terug, waarop gevaarlijke situaties ontstonden.

Excelsior speelde meer voor Sinterklaas dan voor de overwinning in een degradatieduel. Excelsior stond vijftiende en Willem II zeventiende in de eredivisie. Winst was voor beide ploegen dus noodzakelijk om weer naar boven te kunnen kijken. Excelsior leek zich daarvan niet bewust.

Binnen tien minuten had Rydell Poepon het eerste doelpunt voor Willem II gemaakt en leek de ploeg een vroege beslissing in de wedstrijd te willen forceren. Het duurde echter nog twintig minuten voor de 2-0 viel. Frank Demouge kopte schitterend binnen na een al even goede voorzet van Frank van der Struijk.

In de tweede helft gingen beide ploegen verder waarmee ze bezig waren. Excelsior was misschien iets feller dan in de eerste helft, maar het haalde het lang niet bij de prestatiedrift van Willem II. Bij die ploeg gingen de mouwen nog even omhoog en na een kwartier spelen lag de derde van de de avond in het doel. Nadat Poepon miste, had Saïd Boutahar twee keer nodig om de bal binnen te werken.

De frustratie bij Excelsior werd duidelijk toen Daniel Guijo-Valasco volkomen onnodig een excellerende Mohamed Messoudi van achteren neerhaalde. De rode kaart die Jol gaf was terecht en Willem II maakte gebruik van het 'mannetje meer'.

Frank van der Struijk benutte een strafschop, nadat Frank Demouge werd vastgehouden in het strafschopgebied. Een minuut later maakte Demouge zelf zijn tweede van de avond toen hij een corner binnenkopte. Nadat uitblinkers Demouge en Messoudi werden gewisseld zorgde uiteindelijk Poepon de zesde voor Willem II.

Voor de Tricolores betekende de 6-0 een verdubbeling van het aantal gemaakte doelpunten deze competitie. De ploeg van trainer Andries Jonker komt daarmee naast Excelsior op de vijftiende plaats in de eredivisie.