zondag, 22. juli 2007 - 14:10

Vrouw aangehouden na verlies van kenteken

Nijmegen

De politie kon aan de hand van een doorgegeven kenteken en goed signalement zaterdagmorgen een 68-jarige vrouw uit Nijmegen aanhouden op verdenking van het verlaten van een plaats ongeval. De vrouw had eerder die ochtend een aanrijding veroorzaakt en was daarna weggereden zonder haar personalia aan de tegenpartij kenbaar te maken. Die belde meteen de politie.

De Nijmeegse reed omstreeks 11.10 uur in haar auto over de Muntweg richting Spadestraat. Voor haar ging een 37-jarige automobilist uit De Wijk dezelfde kant op. De man moest bij de kruising met de Wezenlaan wachten voor een rood verkeerslicht. De 68-jarige lette niet goed op en botste achterop. Door de klap verloor zij het kenteken van haar auto.

In eerste instantie stapten beide bestuurders uit en spraken af hun voertuig aan de kant te zetten om daar de schadeformulieren in te vullen. De vrouw ging er echter vandoor. Daarvoor had zij al wel de kentekenplaat van straat gepakt, maar de bestuurder van de andere auto liet het er niet bij zitten en gaf deze gegevens aan de politie door.

Al snel was aaan de hand van het kenteken bekend wie de eigenaresse van de betrokken auto was. Politieagenten reden direct door naar haar woning om er een kijkje te nemen. Daar troffen zij een beschadigde auto aan zonder kenteken. Deze voldeed geheel aan de beschrijving van de auto die bij de aanrijding was betrokken. De agenten zagen vervolgens dat de vrouw thuis was, maar zij deed de deur niet voor hen open. Een machtiging werd echter zo geregeld, dus kort daarop kon de politie alsnog de woning binnen en hield de vrouw aan.

De 68-jarige vrouw is naar het politiebureau overgebracht om te worden verhoord en voor het afnemen van een blaastest. Dit is gebruikelijk in verband met de regel 'botsen is blazen'. Na diverse pogingen was er uiteindelijk een ongeldig resultaat. Officieel zijn er namelijk twee correcte metingen nodig. Al met al leidde deze gang van zaken met het blazen tot de conclusie dat er sprake was van een weigering.

Het rijbewijs van de Nijmeegse werd dan ook ingevorderd. Deze wordt opgestuurd naar de officier van justitie die hier verder over zal beslissen. Proces-verbaal voor het doorrijden na aanrijding wordt opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):