woensdag, 28. november 2007 - 15:50

Vrouw uit Leens aangehouden voor onnatuurlijke dood baby

Leens

De 30-jarige vrouw uit Leens die vrijdag 23 november jl. beviel van een baby is dinsdagavond aangehouden. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de pasgeboren baby. Sectie heeft uitgewezen dat het baby’tje een onnatuurlijke dood is gestorven.

De baby werd vrijdagavond 23 november jl. levenloos in een container bij de woning aan de Proosdij in Leens gevonden. De vrouw was kort ervoor per ambulance naar een ziekenhuis gebracht om te bevallen. Daar beviel ze van de placenta. Dit gaf aanleiding voor ambulanceverpleegkundigen en de politie om bij de woning te gaan kijken.

Zaterdagmiddag is sectie op het lichaam van het baby'tje verricht om de doodsoorzaak vast te kunnen stellen. De sectie heeft uitgewezen dat het baby'tje een onnatuurlijke dood is gestorven. De politie gaat uit van een misdrijf. Nadat de vrouw is ontslagen uit het ziekenhuis, werd ze aangehouden. Ze wordt overgebracht naar een penitentiaire inrichting, waar ook speciale zorg mogelijk is. De familie krijgt zorg van maatschappelijk werk. Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):