donderdag, 17. mei 2007 - 22:03

Vrouw zwaar gewond door uitslaande woningbrand

Den Haag

In Den Haag is donderdagavond een vrouw ernstig gewond geraakt bij een woningbrand. Daarnaast liepen vier personen ademhalingsmoeilijkheden op. Zij zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

De brand ontstond rond 19.00 uur in een portiekwoning aan de Maartensdijklaan. Een bewoner van een woning boven de brand belde de alarmcentrale dat er rook in zijn woning kwam. Bij aankomst van de brandweer was er een uitslaande brand in een woning op de begane grond. Op de eerste etage waren twee bewoners naar het balkon aan de voorzijde gevlucht, net boven de brand. De brandweer heeft deze mensen direct gered met behulp van een autoladder.

In de brandende woning trof de brandweer een bewusteloze vrouw aan op de bank in de woonkamer. Het slachtoffer is naar buiten gebracht en overgedragen aan het medisch personeel. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer heeft de overige portiekwoningen ontruimd. Vier personen werden tijdelijk elders opgevangen.

De woning van de vrouw is door de uitslaande brand onbewoonbaar, zo meldt de brandweer. Nadat de bovengelegen woningen waren geventileerd konden de bewoners weer terug naar hun woning.
Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand is.
Provincie:
Tag(s):