dinsdag, 16. oktober 2007 - 11:37

Vrouw zwaar gewond na hondenbeet

Baarn

Maandag werd een vrouw in een woning in Baarn onder verdachte omstandigheden gewond aangetroffen. Rond 14.25 uur kreeg de politie de melding van een 19-jarige vrouw uit Baarn dat zij in haar ouderlijke woning haar 44-jarige moeder bebloed had aangetroffen. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en troffen inderdaad de gewonde vrouw aan. Zij werd met spoed en onder politiebegeleiding per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Het slachtoffer is in het ziekenhuis opgenomen en is geopereerd.

Daar niet duidelijk was waardoor de Baarnse verwondingen had opgelopen, werd door rechercheurs van de Forensische Opsporing een onderzoek ingesteld. In de woning werden geen sporen van geweld aangetroffen. Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat het slachtoffer bijtwonden had, kennelijk van een hond.

De door de rechercheurs aangetroffen sporen op de kleding van het slachtoffer kwamen daarmee overeen. De dochter verklaarde dat zij haar gewonde moeder samen met hun hond in de slaapkamer had aangetroffen. De politie gaat er vooralsnog van uit dat de hond het slachtoffer heeft gebeten. Om dat definitief zeker te kunnen stellen, zal het slachtoffer moeten worden gehoord. Dat was tot op heden nog niet mogelijk. De hond is bij de familie achtergebleven.
Provincie:
Tag(s):