donderdag, 9. augustus 2007 - 15:45

Vrouwen creëereen rust in huis door geur

Amsterdam

Een opgeruimd huis is één van de belangrijkste voorwaarden om te kunnen ontspannen. Tachtig procent van de vrouwen is het dan ook eens met de uitdrukking ‘rust in je huis, rust in je hoofd’. Dat blijkt uit het onderzoek dat Ambi Pur Puresse hield naar het scheppen van rust in huis. Geuren spelen een prominente rol bij rustcreatie. Zestig procent van de vrouwen geeft aan dat geuren helpen om thuis tot rust te komen.

Nederlandse vrouwen zijn het erover eens: dé manier om thuis tot rust te komen is door regelmatig op te ruimen. Tweederde van de ondervraagden zegt dit regelmatig te doen. Toch zijn niet alle vrouwen haantje de voorste als het gaat om opruimen. Bijna één vijfde van de vrouwen zegt voor het laatst 2 tot 4 jaar geleden een grondige opruimactie te hebben gehouden.

Ondanks de gematigde opruimwoede bij veel Nederlandse vrouwen vormt rommel in huis een grote bron van irritatie. Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen zegt zelfs stress te ervaren door rommel in huis. De Nederlandse vrouwen ergeren zich het meest aan ongeopende post en administratie (36%), gevolgd door vuile was (28%) en tassen (15%).

Ruim 20 procent van de vrouwen zegt thuis rust te scheppen door ervoor te zorgen dat het thuis lekker ruikt. Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen gebruikt wel eens een huisparfum. Lichte, subtiele geuren zijn hierbij favoriet.

Om Nederlanders te helpen bij het rust creëren in huis introduceerde Ambi Pur Puresse de Rustmakers, een team met een organizer, stylist en een geurspecialist. Voor advies of het winnen van dit team aan huis zie: Rust in je huis
Categorie:
Tag(s):