maandag, 16. april 2007 - 8:16

Vrouwen hebben meer vertrouwen in overheid dan in mannen

Utrecht

Nederlandse vrouwen hebben meer vertrouwen in de overheid dan in mannen. Vooral de rol die mannen spelen in het huishouden is voor verbetering vatbaar. Ze hopen wel dat mannen vaker de handen uit de mouwen zullen steken, maar verwachten dit meestal niet dat dit gebeurd. Dit blijk uit een onderzoek van de Visitatiecommissie Emancipatie (VCE).

Het onderzoek richtte zich tevens op de kansen voor vrouwen op de arbeidsmarkt. Zo vindt driekwart van de bevolking dat gelijke kansen tussen mannen en vrouwen een belangrijke kwestie is. Daarbij heeft men de hoop vooral gevestigd op de overheid: 80 procent van de vrouwen en 70 procent van de mannen vindt dat die hierin een belangrijke taak heeft en verwacht ook dat de overheid die oppakt.

Om werk en privé beter te kunnen combineren verlangen Nederlanders van de overheid faciliteiten en van hun werkgevers meer flexibiliteit blijkt uit het onderzoek. 40 procent van de Nederlanders verwacht in 2020 meer te moeten werken en minder vrije tijd te hebben. 85 procent van de
burgers wil meer mogelijkheden tot thuiswerken en ruimere zeggenschap over werktijden.
Provincie:
Tag(s):