dinsdag, 7. augustus 2007 - 15:30

VVD roept B &W op het matje inzake verkeersveiligheid

Hoogezand -Sappemeer

De vragen die de VVD op 2 april aan het college van B&W stelde inzake de verkeersveiligheid rondom het nieuwe AJC hebben geleidt tot een teleurstelling. Allereerst werden de vragen pas in juni beantwoord en werd de oplossing naar november doorgeschoven. De veiligheid van de jonge scholieren is hiermee ernstig in het geding.

Ondanks dat er al jaren bekend was dat het schoolgebouw verplaatst zou worden zijn er geen bijpassende verkeersmaatregelen genomen. De ouders zijn dan ook behoorlijk ongerust.

Rondom de nieuwe school zijn twee verkeersstromen die elkaar kruisen, het verkeer vanaf de Kielsterachterweg, vooral in noordelijke richting in de vroege ochtend, en de stroom scholieren op datzelfde tijdstip in oostelijke richting. Iedere dag wordt op die plek bumper aan bumper gereden.
Door de bocht, Kielsterachterweg-Kerkstraat, nauwer te maken let de automobilist meer op de weg maar minder op overstekende kinderen. Het plaatsen van borden vindt de VVD fractie een lapmiddel.

Volgens de VVD is een betere oplossing verkeerslichten met een drukknop, dus die alleen maar werken als er daadwerkelijk mensen de Kerkstraat willen oversteken. Daarnaast zou bijvoorbeeld een verkeerslicht - met drukknop - op het kruispunt Vosholen-Kielsterachterweg ook op zijn plaats zijn. Bij aanvang van het schooljaar moet er zekerheid zijn,oor zowel de fractie als de ouders, over een veilige oversteekmogelijkheid, desnoods d.m.v. een mobiel verkeerslicht.
Provincie:
Tag(s):