maandag, 8. oktober 2007 - 17:10

VVD vindt dat Segway moet mogen

Groningen

De VVD verwacht dat minister Eurlings de Segway gewoon zal toelaten tot het verkeer. Onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) toont aan dat het risico voor het berijden van de Segway-step gelijk is aan het het rijden op een fiets.

VVD-woordvoerder Paul de Krom: 'De Segway is milieuvriendelijk, innovatief en veilig en moet zo snel mogelijk worden toegestaan in Nederland.'

Sinds januari van dit jaar is het verboden in Nederland om met een Segway aan het verkeer deel te nemen. In heel veel andere Europese landen zoals Spanje, Italië, Frankrijk, België, Oostenrijk en Tsjechië wordt de Segway echter wel toegestaan. De VVD was het niet met deze beslissing eens. VVD-woordvoerder Paul de Krom: 'De overheid moet juist nieuwe, innovatieve en milieuvriendelijke mobiliteitstoepassingen stimuleren in plaats van aan de rem te gaan hangen.'

De VVD wil dat de Segway, onder bepaalde voorwaarden, overal gebruikt mag worden. Dus ook op de stoep. Een mogelijk verplicht examen vindt de VVD overbodig. Er is duidelijk maatschappelijke behoefte aan dit apparaat.
De Segway kan een nuttige rol spelen als mensen met het openbaar vervoer naar het werk reizen en van het station naar hun werkplek moeten. Daarnaast kan de Segway ook van belang zijn voor minder validen en ouderen met beperkte, persoonlijke mobiliteit.
Provincie:
Tag(s):