zondag, 16. december 2007 - 10:40

VVV-doelman Wintjens versjteert jubileum Twente

(Elfvoetbal) VVV Venlo heeft zaterdag in Enschede met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Twente. Daarmee blijft Twente op 599 eredivisiezeges.

Het gelijkspel was vooral te danken aan VVV-doelman Danny Wintjens. Hij zorgde ervoor dat de Venlonaren keer op keer goed wegkwamen bij goede kansen van Twente.

Aan het begin van het seizoen was hij nog reservedoelman, achter Kevin Begois. Nadat trainer André Wetzel daar op was uitgekeken, kreeg de 24-jarige Wintjens de voorkeur boven Begois, die nu op de bank zat.

In de eerste helft viel Wintjens nog niet zo op. De Venlonaren begonnen met veel druk en dat mondde na een kwartier uit in een doelpunt van Nordin Amrabat op aangeven van aanvoerder Edwin Linssen. Twee minuten later maakte Blaise N'Kufo echter al de gelijkmaker via een strafschop.

In de tweede helft had Twente, dat beter speelde dan VVV, het verschil moeten maken, maar Wintjens zorgde ervoor dat zijn ploeg overeind bleef. Hij begon nog niet zo goed, toen hij aan het begin van de tweede helft een bal losliet, waarop Blaise N'Kufo te veel tijd nam om echt gevaarlijk te kunnen worden.

Daarna begon echter het epos rondom de jonge doelman. Eerst keerde hij een schot van linkerflanker Eljero Elia. Kort daarop kreeg Wintjens in een reflex zijn hand tegen de bal na een schot van N'Kufo. Een briljante redding, waarmee hij zijn ploeg op 1-1 hield.

Ook de korte hoek was het gebied van Danny Wintjens. Een schuiver van Elia richting die kant van het doel, eindigde weer bij de Limburger. Helemaal in zijn heldenrol aanbeland voelde Wintjens zich halverwege opnieuw nuttig. Engelaar nam een snelle vrije trap terwijl de rest van de Venlonaren nog niet aan het opletten was. Romano Denneboom kwam helemaal alleen voor het doel, maar Wintjes stormde zijn goal uit richting de bal. Weer geen doelpunt voor Twente, dat alsmaar meer aanzette.

Bij Twente lukte niets meer. Met name doordat ook N'Kufo niet in zijn spel zat. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd stond hij opnieuw oog in oog met Wintjens. N'Kufo schoot langs de bal en Wintjens kon de bal makkelijk pakken.

Het einde van de wedstrijd stond nog heel even in het teken van de rode kaarten voor Robbie Wielaert en Karim Soltani, die in een duel met elkaar ten val kwamen. Voor scheidsrechter Ruud Bossen genoeg voor rood.

Het tweede gelijkspel op rij voor VVV, na dat van vorige week thuis tegen Feyenoord, kwam bijna geheel op het conto van doelman Danny Wintjens.