zondag, 26. augustus 2007 - 2:50

VVV pakt eerste zege in eredivisie

VVV boekte in het Seacon Stadion de Koel de eerste thuisoverwinning sinds 1993 in de eredivisie. Het versloeg Excelsior met 3-1, door goals van Siebe Blondelle, Nordin Amrabat en Samir El Gaaouiri.

Het duel in Venlo was vanaf het begin een aantrekkelijke wedstrijd met een hoge amusementswaarde, waarbij VVV het initiatief van de eerste tot de laatste minuut had en hield. Wat tegen AZ niet lukte vanwege het te grote klassenverschil, lukte nu wel tegen Excelsior.

Na een aarzelend begin van beide ploegen kreeg VVV een licht veldoverwicht. Toch was het Excelsior dat in de 19e minuut dankbaar gebruik maakte van balverlies van de Venloërs. Luyckx wist de razend snelle Eldridge Rojer weg te sturen en uit zijn voorzet kon Geert den Ouden de 0-1 binnen glijden. Het duurde even voordat VVV de stand gelijk trok. In de 38e minuut scoorde Siebe Blondelle uit een voorzet van Linssen. Vlak voor rust stond de paal een kopbal van Paul Jans een voorsprong van de Limburgers in de weg.

Direct na rust kreeg Daniel Guijo-Velasco een snoeiharde bal in zijn gezicht en ging knock-out. Hij werd vervangen door Jarda Simr. Dezelfde Simr leidde balverlies op eigen helft in en Nordin Amrarabat, dit seizoen overgekomen van FC Omniworld, schoot onverbiddelijk van ruim 25 meter de bal snoeihard in de linkerbovenhoek, onhoudbaar voor keeper Ronald Graafland. Vlak voor tijd maakte Samir El Gaaouiri het Venlose feest helemaal compleet en schoot VVV naar 3-1.